HELLBILLIES

STED: BERGENHUS FESTNING (Kart)

PERIODE: FREDAG 25. AUGUST

PRIS: FRA KR. 1350,-

BESTILL NÅ

*Per person i dobbeltrom 1 natt, frokost og billett.

Gjennom tre tiår har Hellbillies markert seg som selve grunnfjellet i norsk rock.

Rockefavorittene fra Ål i Hallingdal har i løpet av karrieren solgt plater til gull og platina, vunnet Spellemannspriser i fleng og reist ekvator rundt flere ganger i bandbussen, på vei mot konsertsaler, samfunnshus og festivaler. Idet Hellbillies slipper sitt ellevte studioalbum, låter bandet mer samspilt og energisk enn noensinne.

 

Det er knapt noen hemmelighet at hallingdølene er et fantastisk liveband; dette kan bevitnes av alle som har opplevd dem på konsert. Bandet låter så bra at tyngden og sounden får mye (og velfortjent) oppmerksomhet. Men det nye albumet er en påminnelse om at Haugenbrødrene også er glimrende låtskrivere.

 

Formfullendte og karaktersterke melodier, med et genuint musikalsk uttrykk, og kanskje det aller viktigste: evnen til å røre noe i lytteren, til å skape interne bilder. Hallingdal, Tennessee, Vestlandet eller Mississippi. Kjærligheten er like søt og savnet like sårt. Paletten er den samme, om nyansene varierer. At det denne gang kanskje er malt med en dypere blåfarge, kan være resultatet av levd liv og tilbakelagt strekning.

 

Hallingdølene har i lengre tid styrt mot et skitnere og mer rocka uttrykk, og denne utgivelsen er nok ett steg i denne retningen. Dette gjenspeiles også i arrangementene. Fela og steelgitaren som har gitt flere av bandets tidligere album et streif av country har denne gang veket plassen for gitarer som ligger nærmere Keith Richards og The Rolling Stones.

 

Konserten på Bergenhus Festning blir deres største i Bergen noensinne. Vær der! 

 

Portene åpner kl. 19:00

Torgeir Waldemar (Support) ca. kl. 19:45

Hellbillies ca. kl. 21:00

Varighet ca. 1 time og 30 minutter.

Dato/Tid Arrangement Sted Pris

FORTELL DINE VENNER